Nieuwe wandelroutes in de Stoppelbergen

Er zijn twee nieuwe wandelpaden in het Grenspark De Zoom – Kalmthoutse Heide bewegwijzerd. In samenwerking met de gemeente Woensdrecht, terreinbeheerders Staatsbosbeheer en Natuurpunt en de lokale horeca De Leeuw van Vlaanderen, heeft Grenspark deze routes aangelegd. 

Wandelroute Eekhoorn is 7,8 km lang en loopt door het bos van de Stoppelbergen. Je komt langs oud en jong bos, open plekken. De glooiende duinen en het hoogteverschil maken het een erg leuke wandeling.

Wandelroute Specht is 4.3 km en gaat ook langs de Ruige Heide aan, een stuifzandrelict aan de rand van het bos. Deze wandelpaden kruisen de grens en het is mogelijk om verbindingen te maken met andere wandelroutes. Zo kan je naar het Moretusbos en het Ravenhof wandelen, het landgoed en het kasteel zijn aangelegd als een geheel, maar de landsgrens loopt er ondertussen midden door. Ondertussen zijn ze allebei als monument erkend, zeker de moeite om eens te gaan bezoeken.

De wandelpaden staan al uitgestippeld in het terrein. Een nieuwe versie van de wandelkaart is in de maak en zal binnenkort beschikbaar zijn.